vulpen

De MontBlanc pen: kies een vulpen uit die bij je past

Als je op zoek bent naar een pen voor jezelf of als cadeau voor iemand anders, dan weet je zeker dat je met een MontBlanc pen indruk zal maken. MontBlanc maakt al sinds het begin van de 20e eeuw balpennen, vulpennen en rollers en het ziet er niet naar uit dat hier snel een einde aan zal komen. Als je op zoek bent naar een goede vulpen, dan is een MontBlanc pen dus een hele goede optie. Aangezien dit een pen is waar je de rest van je leven mee kunt doen, is het belangrijk dat je de juiste kiest. De onderstaande informatie helpt je dan een handje op weg voordat je met een specialist gaat praten.

Een MontBlanc pen met de juiste penpunt grootte

De penpunt is een belangrijke factor bij het uitkiezen van een goede MontBlanc pen. Deze moet namelijk passen bij je schrijfstijl. Er worden dan verschillende groottes aangeboden en deze worden aangeduid met een getal. Een XS of EF penpunt is extra fijn, een F penpunt is fijn, een M penpunt is medium en een B penpunt is breed. Als je klein schrijft, dan is een fijne of extra fijne penpunt het beste. Mensen met een groot handschrift kiezen voor een MontBlanc pen met een brede punt. Je schat dit het beste in door verschillende pennen uit te proberen.

De stijl van de penpunt

Vervolgens moet je nadenken over de stijl van de penpunt. Voor dunnere lijnen is een afgeronde penpunt een goede keuze. Wil je juist met brede lijnen schrijven, dan is een penpunt met een plat oppervlak het beste. Voor afwisselende lijnen neem je een penpunt die schuin is afgesneden. Hier speelt persoonlijke voorkeur een belangrijke rol en is uitproberen de beste manier om te bepalen welke stijl het beste bij je past.

De flexibiliteit van de penpunt

Een laatste factor om in overweging te nemen als je de punt van je MontBlanc pen moet kiezen is de flexibiliteit ervan. Deze kan bijvoorbeeld flexibel of semi-flexibel zijn en in beide gevallen veert deze dan een klein beetje mee als je schrijft. Een niet-flexibele penpunt veert niet mee. Ook deze keuze wordt bepaald door persoonlijke voorkeur en kun je het beste bepalen door een MontBlanc pen met verschillende punten uit te proberen.

Vraag advies bij een specialist

De bovenstaande informatie gaat alleen om de penpunt, maar je kiest je MontBlanc pen ook uit op prijs en vormgeving. Uiteindelijk moet het een MontBlanc pen worden die je kunt betalen, die je mooi vindt en waarmee je heerlijk schrijft. De beste manier om deze te vinden is door naar een specialist te stappen en daar informatie in te winnen en pennen uit te proberen. De ervaring van de specialist en jouw persoonlijke voorkeur gecombineerd levert je dan de beste uiteindelijke keuze op. Koop je een MontBlanc pen als geschenk, dan is het verstandig om het bonnetje te vragen, zodat deze geruild kan worden voor een ander exemplaar. Heb jij een pen nodig? Kijk dan eens op https://www.pwakkerman.com/nl/.