omscholing in de technische branche

Hoe werkt een omscholing in de technische branche?

Zit je vast in je huidige baan? En zou je graag iets compleet anders willen doen? Als je altijd al affiniteit met techniek en installaties hebt gehad, dan is een omscholing in de technische branche misschien iets voor jou. Je bent verzekerd van een baan én een goed salaris. Maar hoe werkt een omscholing in de techniek nu precies? Je vindt hier de antwoorden op al je vragen.  

Opleiding tot elektro- of installatiemonteur

Techniek is een breed begrip. Er zijn dan ook veel mogelijkheden wanneer je voor een omscholing in de technische branche kiest. Ga je voor de opleiding elektromonteur? Of past installatiemonteur meer bij jou? Bovendien kun je binnen deze opleidingen diverse richtingen op. Daarnaast kun je bij verschillende bedrijven aan de slag.

Weet je niet goed welke kant je op wilt? Dat is niet erg. Je wordt uiteraard geholpen bij het vinden van een baan in de techniek die het beste bij je past. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om kennis te maken met diverse bedrijven. Matcht het niet? Dan gaan jullie samen op zoek naar een alternatief. 

Vanaf dag 1 fulltime aan de slag

Een omscholing in de technische branche is niet zomaar een opleiding. Je gaat in de meeste gevallen vanaf dag 1 fulltime aan de slag. Dit doe je bij een erkend bedrijf, zodat je direct ervaring in het veld op kan doen. Tijdens je werk volg je een aantal cursussen en opleidingsdagen, zodat je aan het einde van de opleiding over alle benodigde papieren beschikt. Aangezien je vanaf de 1e dag al werkt, krijg je ook gewoon een salaris. En ook de opleidingsdagen worden doorbetaald. 

Voordelen omscholen techniek:

  • Diverse soorten opleidingen
  • Vanaf dag 1 fulltime werken
  • Ervaring opdoen
  • Baangarantie
  • Goed salaris
  • Cursussen en opleidingsdagen worden doorbetaald

omscholing

Verzekerd van een baan met een omscholingstraject in de techniek

Aangezien er grote tekorten zijn in de technische branche, ben je na het omscholingstraject verzekerd van een baan. Veel bedrijven staan te springen om goed technisch personeel. Aangezien je tijdens de opleiding al aan de slag gaat bij een bedrijf, doe je al de nodige ervaring op in het werkveld. Bovendien krijg je na het traject vaak een vast contract aangeboden bij het bedrijf waar je ervaring hebt mogen opdoen. 

En ook goed om te vermelden: het salaris in de techniek ligt boven het gemiddelde in Nederland!

Waar een omscholingstraject volgen?

Waar kun je nu het beste een omscholingstraject volgen? Bij Strevon volg je verschillende techniek cursussen, zodat je na 1,5 jaar als gecertificeerd monteur aan de slag kunt. Bovendien kun je met de vacatures techniek van Strevon alle kanten op: van zonnepanelen installateur tot elektromonteur. Je wordt gratis opgeleid en haalt alle benodigde certificaten. Je krijgt vanaf het begin een goed salaris en ook de opleidingsdagen worden volledig doorbetaald.