Vakbekwaamheid CV Techniek

Elke verwarmingsinstallaties geplaatst door een erkend verwarmingsinstallateur

Bij nieuwbouw of verbouw vragen alle installaties om expertise en ervaring, zo ook de verwarmingsinstallaties. Door je vakbekwaamheid CV techniek te ontwikkelen kun je bij grote installatiebedrijven aan het werk, maar ook voor jezelf. Het belangrijkste is dat je met een diploma als erkend CV installateur kunt werken. Hiermee heb je niet alleen de juiste kennis van CV technieken op zak, maar heb je tijdens de opleiding ook ervaring opgedaan met voor jou specifieke praktijksituaties of problemen waar je eerder tegenaan gelopen bent.

Vakbekwaamheid CV Techniek

Een opleiding die bij je past

Wanneer je als CV technicus je vak graag uitoefent, kom je regelmatig situaties tegen die je aandacht vragen. Het kan gaan om een oude installatie, waarbij je je hersens kraakt of je het probleem nog kunt herstellen of dat het beter is om te vervangen. Tijdens een pragmatische opleiding besteed je ook aandacht aan gesprekstechnieken en je basiscommunicatievaardigheden. Want hoe vertel je een particulier dat vervangen echt de enige juiste optie is? Vertellen dat je in zijn of haar situatie hetzelfde zou doen, overtuigt dan niet voldoende. Dus je wilt niet alleen technische vraagstukken tijdens de cursus behandelen, maar ook concrete handvatten om klantgesprekken te voeren.

Het installatieproces van A tot Z

Bij het installeren van een CV moet je het hele proces kunnen uitvoeren. Dit betekent dat je niet alleen de installatie op papier ontwerpt, maar dat je het ook kunt implementeren en periodiek kunt onderhouden. De ene CV installateur richt zich na de opleiding op het hele proces, maar de ander kan zich ook vooral op onderhoud en beheer focussen. Kijk vooral waar je sterke punten liggen. Vaak vinden mensen het namelijk interessanter om alleen maar nieuwe installaties te verzorgen, terwijl er nog genoeg klanten zijn die hun bestaande CV installatie willen laten onderhouden in plaats van vervangen.