Geef training in veiligheid

Om goede trainingen te geven heb je goede instructeurs nodig. Een instructeur is ten slotte de persoon die de informatie moet overbrengen op de cursisten. Daarbij is het wenselijk dat hij of zij de groep weet te inspireren en te motiveren. Het vinden van goede instructeurs voor de cursussen van G4s bleek nog niet zo makkelijk te zijn. Veel mensen die zich aanmelden om instructeur te worden bleken niet over de juiste papieren en vaardigheden te beschikken. Om die reden is er bij G4s besloten om zelf te beginnen met het opleiden van instructeurs voor de vele cursussen die aangeboden worden.

Een achtergrond om instructeur in veiligheid te worden

Instructeur worden is niet voor iedereen weggelegd. Nog los van de specifieke kennis die nodig is om les te geven in veiligheid moet een instructeur beschikken over bepaalde competenties. Het is bijvoorbeeld belangrijk om affiniteit te hebben met lesgeven. Een goede leraar heeft geduld, weet informatie compleet en duidelijk over te brengen en vindt het leuk om mensen te helpen en vragen te beantwoorden. Personen met een dergelijk profiel worden sinds eind 2017 bij G4s gerekruteerd om opgeleid te worden tot instructeur.

De opleiding tot instructeur

Een instructeursopleiding  bij G4s is zeer divers. Er zijn namelijk erg veel verschillende soorten cursussen die worden aangeboden. Binnen elke discipline zijn er meerdere instructeurs die de grote hoeveelheid groepen die zich aanmelden bij te staan bij een cursus. Dit zijn stuk voor stuk enthousiaste werknemers die staan te popelen om hun kennis over te brengen. Hierbij gaat het om theoretische kennis, maar het leeuwendeel van een cursus bij G4s is de praktijk. Als instructeur zul je dus veel technieken voordoen en mensen helpen bij het correct uitvoeren van levensreddende handelingen. Als jij ook interesse hebt om instructeur te worden bij G4s dan kun je meer informatie vinden op de website.