verschillen hbo en wo

Help, ga ik voor een beroepsgerichte of onderzoeksgerichte studie?

Het kiezen van een studie kan een lastige taak zijn om te doen. Dit komt omdat er veel dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Eén van de lastigste keuzes waar veel mensen voor komen te staan, is de keuze tussen een beroepsgerichte of onderzoeksgerichte studie.

Wat is het verschil tussen een beroepsgerichte en een onderzoeksgerichte studie?

Er zijn een aantal verschillen tussen beroepsgerichte en onderzoeksgerichte studies. Informatie over verschillen HBO en WO kan hierom erg handig zijn. Een beroepsgerichte studie wordt ook wel een HBO genoemd. Een onderzoeksgerichte studie wordt een WO of universitaire studie genoemd. Het grootste verschil tussen deze twee zit hem in de manier waarop je een diploma krijgt en de tijd waarin je dit doet.

Het andere verschil tussen HBO en WO studies is de focus. Dit komt omdat de focus bij een HBO studie vooral gericht is op het beroep. Bij WO studies wordt er vooral gefocust op waarom iets gedaan wordt.

Als je een HBO studie volgt, krijg je de kennis die er al is. Zo leer je over het beroep en hoe je alles toe moet passen. Een WO studie is vooral gericht op het ontwikkelen van nieuwe kennis. Zo leer je op welke manieren je nieuwe kennis toe kan passen. Het onderzoeken van de nieuwe kennis is ook een belangrijk onderdeel van een WO studie.

Het verschil tussen de colleges

Er zit ook een verschil tussen de colleges bij een HBO en een WO studie. Dit heeft er vooral mee te maken op welke manier de colleges gegeven worden. Bij HBO en WO studies heb je te maken met twee soorten colleges. Zo heb je werk- en hoorcolleges. De manier waarop deze gegeven worden zit nogal een verschil in bij HBO en WO.

Bij een HBO opleiding krijg je te maken met beide colleges. Echter is er niet echt een verschil tussen een werk- en een hoorcollege. Een college is op het HBO veel interactie tussen degene die het college geeft en je eigen klas. Dit is een groot verschil met een college op het WO.

Als je op het WO een college hebt, is er een groot verschil tussen een werk- en een hoorcollege. Een werkcollege is het college die je op het HBO ook zult krijgen. Hierbij heb je veel interactie. Een hoorcollege is echter vooral bedoeld om te luisteren. Hier zul je dan ook nauwelijks ruimte krijgen voor vragen. Iedereen van jouw jaar, die het vak moet herkansen of het vak als extra heeft gekozen, zitten bij je in de collegezaal.

De keuze tussen HBO en WO

De keuze tussen HBO en WO is nooit makkelijk om te maken. Bij studiekeuzelab kun je echter hulp krijgen bij het kiezen van de ideale studie. Het kiezen van de studie is niet iets wat je moet overhaasten. Hierdoor ga je namelijk een verkeerde keuze maken waar je later misschien spijt van krijgt. Wel is het belangrijk om je op tijd in te schrijven voor een studie