studeren

Jouw mogelijkheden met een mbo 4 opleiding

Ben je een afweging aan het maken over welke opleiding je gaat volgen? Dan zal jouw toekomstbeeld de basis vormen van jouw keuze. In dit artikel gaan we in op jouw mogelijkheden met een mbo 4 opleiding. Je kiest immers voor een middenkaderopleiding waarmee je nog alle kanten op kunt! Laat je gerust inspireren.

Voorbeelden van interessante praktijkgerichte mbo 4 opleidingen

De letters MBO staan voor Middelbaar Beroepsonderwijs. Er zijn meerdere MBO niveaus waarvoor je kunt kiezen. Als je de keuze maakt voor een mbo 4 opleiding, maak je de keuze voor een middenkaderopleiding. Een middenkaderopleiding is een opleiding op het hoogste mbo-niveau. Je wordt bij deze opleiding klaargestoomd voor een baan waarin je zonder begeleiding specialistisch, uitvoerend werk doet. Je kunt hierbij de keuze maken voor banen in een veelzijdigheid aan sectoren. Van zorg tot autotechniek en van marketing tot hospitality. Overal kun je terecht. Als we onze blik werpen op de hospitality sector, heb je nog veel meer mogelijkheden. Als je werk in de hospitality sector kun je terecht komen in bijvoorbeeld restaurants, hotels, theaters, op evenementen en bij evenementen en/of sportwedstrijden. Als je wilt werken in deze sector kun je ervoor kiezen om een interessante praktijkgerichte mbo 4 opleiding te volgen. Hierbij leer je jouw persoonlijkheid in te zetten voor een optimale gastbeleving.

Hoe ziet een opleiding op mbo 4 niveau eruit?

De meeste middenkaderopleidingen hebben een beroeps opleidende leerweg (BOL). Dit wil zeggen dat je dagelijks naar school gaat maar dat deze schoolperiode een aantal keren wordt onderbroken door stageperiodes. Als je kiest voor een van de mbo niveau 4 opleidingen op het gebied van toerisme, recreatie, entertainment en evenementen volg je een opleiding van drie jaar. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kracht van het leren door het vak in de praktijk uit te voeren. Gedurende de stageperiodes loop je stage bij toonaangevende bedrijven uit de branche en werk je aan interessante projecten.

De betere instellingen bieden kleinschalig onderwijs aan waarbij er nauw wordt samengewerkt met professionals uit het bedrijfsleven. Hierdoor doe je ruime praktijkervaring op word je voorbereid op de vervolgstap in jouw carrière. Hierdoor groei je in drie jaar op zowel professioneel- als persoonlijk vlak op tot een waardevolle kracht voor je toekomstige werkgever.

Jouw toekomstmogelijkheden

Na het afronden van mbo 4 opleidingen zijn er nog volop keuzemogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om door te studeren op HBO niveau maar ook de keuze maken om het werkveld te betreden om jouw veelzijdige mogelijkheden te ontdekken. Je keuze is reuze!