communicatie app

Verbeter de communicatie met ouders via een app op de telefoon

Tegenwoordig gaat alles via een app op je telefoon. Zo doen wij onze bankzaken met een app, checken wij onze e-mail met een app en blijven wij in contact met onze vrienden via een app. Daar blijft het alleen niet bij. Tegenwoordig heb je ook apps voor school, zoals de schoolapp voor de basisschool. Enorm handig, want de communicatielijnen worden korter en het informeren van alle ouders gaat een stuk soepeler!

Schoolapp basisschool: de kalender

Gemakkelijk stel je een kalender op voor alle ouders zodat ze precies weten wanneer wat op welke dag is. Niet langer hoef je belangrijke data in een school nieuwsbrief te stoppen in de hoop dat de ouders het overnemen in hun agenda en het zo niet vergeten. Als ze de nieuwsbrief überhaupt al lezen.

Schoolapp basisschool: pushberichten

Komen er toch belangrijke deadlines aan die de ouders absoluut niet over het hoofd moeten zien? Stuur een pushbericht! Zo weet je zeker dat alle ouders goed op de hoogte zijn van wat er komen gaat. Of is er bijvoorbeeld een luizenuitbraak op school? Krijg snel alle aandacht van de ouders met een pushbericht, zodat ze snel en tijdig hun eigen kinderen kunnen controleren en behandelen.

Schoolapp basisschool: 10-minuten gesprekken

Vind je ook dat het veel tijd kost om al die 10-minuten gesprekken in te plannen? Ook dit kan veel makkelijker met apps voor school. Ouders kunnen zelf inplannen op welk tijdstip ze langs kunnen komen. Jij hoeft niet meer lastig een heel schema te maken, zij kunnen zelf kiezen wanneer het voor hun uitkomt. Win-win!

Aan het einde van de dag moeten alle apps op onze telefoons ervoor zorgen dat ons leven er makkelijker op wordt. Apps voor school zijn er hier één van. Niet langer hoeven ouders de mailbox of webpagina’s af te struinen, zoekende naar de informatie die ze nodig hebben. Alle informatie die ze zoeken is makkelijk terug te vinden in de schoolapp van de basisschool. Dat scheelt een hele hoop telefoontjes naar de ouders en andersom scheelt het heel veel stress en irritatie. Want het leven is al druk genoeg.