Een nieuwe opleiding volgen hoeft niet lastig te zijn

Soms werk je ergens en heb je het gevoel dat het toch niet helemaal bij je past. Je kunt dan op zoek gaan naar een nieuwe functie die meer geschikt is voor jou. Tegenwoordig heb je bijna voor iedere functie een passende opleiding nodig, dus om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten kun je dan een opleiding gaan volgen. Bij Fabius opleidingen kun je terecht voor functiegerichte korte opleidingen. Binnen een half jaar of een jaar heb je dan al een diploma op zak, waardoor je snel aan de slag kunt in de gewenste functie. Bij deze opleidingen word je opgeleid voor een specifieke functie. Dit is erg handig als je precies weet wat je wilt. Je doet namelijk meteen alle kennis en ervaring op voor deze functie, waardoor je daarna meteen aan de slag kunt op de arbeidsmarkt.

Word bijvoorbeeld telefoniste/receptioniste

Ben jij bijvoorbeeld heel open en klantvriendelijk en is bellen geen probleem voor jou? Dan is de opleiding tot telefoniste / receptioniste misschien wel wat voor jou. Een telefoniste / receptioniste is voor een bedrijf erg belangrijk. Als telefoniste / receptioniste ben je eigenlijk het gezicht en de stem van de onderneming. Wanneer mensen het bedrijf bezoeken, worden ze als eerste door jou verwelkomd. En wanneer mensen het bedrijf opbellen, worden ze door jou te woord gestaan. Daarnaast voer je ook nog enkele administratieve taken uit en werk je aan de computer. Tijdens de opleiding Telefoniste / Receptioniste worden al deze vaardigheden je aangeleerd, waardoor je na de opleiding meteen inzetbaar bent.

Combineer de opleiding met werk

Het fijne aan dit soort opleidingen is dat ze goed te combineren zijn met je huidige baan. Je hebt namelijk 1 les per week. Je kunt zelf kiezen of je deze les in de ochtend of in de avond wilt volgen. Houd wel rekening met het huiswerk en de voorbereiding die je thuis moet doen. Op deze manier kun je gewoon door blijven werken tijdens de opleiding, waardoor je geen inkomen hoeft mis te lopen. Na het behalen van het diploma kun je dan aan de slag in de voor jou gewenste functie.