VCA Vol

Ben je operationeel leidinggevende? Volg VCA vol!

Voldoe jij al operationeel leidinggevende aan de wettelijke verplichtingen omtrent kennis over veiligheid en wet- en regelgeving? Ben jij werkzaam in de bouw, de werktuigbouwkunde, de transportbranche, de schildersbranche, petrochemie, de elektrotechniek, de steigerbouw, de farmaceutische industrie, de isolatietechniek, de civiele techniek of in de branche omtrent industrieel reinigen? Dan is het verstandig om een VCA vol te behalen. Veiligheid binnen deze branches is van groot belang, omdat hier vaak sprake is van medewerkers die risicovolle werkzaamheden uit moeten voeren. Wil jij weten wanneer het verstandig (of vereist) is om de cursus te volgen en wat je leert? Lees dan snel verder.

VCA Vol

Dit leer je tijdens VCA vol

Gedurende VCA vol cursus zal je je kennis verbreden omtrent veiligheid. Ben je werkzaam als operationeel leidinggevende? Of ben je werkende als ZZP-er? Dan is de kans aannemelijk dat het bezitten van een VCA vereist is. Indien je deze cursus hebt gevolgd, kan jij – met bewijsvoering – aantonen dat je altijd rekening houdt met de veiligheid, de gezondheid en het milieu binnen je werkomgeving. Je houdt hierbij rekening met je medewerkers en jezelf. Tijdens de cursus leer je over (Europese) wet- en regelwetgeving, doe je kennis op over bedrijfscertificering, een bedrijfsnoodplan en leer je toolbox vergaderingen te managen. Daarnaast leer je onveilige situaties en handelingen te herkennen en leer je maatregelen te treffen om bedrijfsongevallen te voorkomen. Zo kan je als operationeel leidinggevende goed handelen in tijde van nood. Tevens heb jij verantwoordelijkheid over medewerkers en is het om die reden cruciaal om hun veiligheid te allen tijde te waarborgen, zodat je weet hoe je moet acteren: ook wanneer het blijkt dat medewerkers zich niet volledig aan de regels houden.

Draag bij aan veilige werkplek en volg VCA vol

Zorg dat je voor je medewerkers en voor jezelf werkt in een veilige omgeving: verbreed je kennis tijdens een VCA vol cursus!